Hej!

Jag som är intresserad av kost och hälsa har som många andra på senare tid fått upp ögonen för vegetarisk och vegansk mat.

Kött är dåligt

Att kött är dåligt börjar vi alla nog inse mer och mer. Speciellt nötkött är dåligt för miljön. Men även mjölk och mejeriprodukter är något jag börjar ta avstånd från. Det är ibland svårt att veta exakt vad man ska tro på, eftersom det ofta finns röster både för och emot vissa livsmedel. Ett exempel på detta är sojaprotein, som vissa förespråkar är ett jättebra alternativ mot kött, samtidigt som andra säger att det är dåligt för kroppens hormonbalans i stora mängder.

Det jag dock känner mig säker på är att vi alla bör minska drastiskt på vår köttkonsumtion.

Testa livet som vegan!!?

veganutmaning

Jag upptäckte nyss sidan Veganutmaningen och den verkar riktigt intressant och kul. Mellan första och sista november ska man äta helt veganskt och som jag förstår det kommer man dagligen att få tips och trix via den sidan. Jag har inte anmält mig än men ska göra det idag.

Vem är med mig??

Kram / Evelina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *