Hej bloggen.

Jag har bestämt mig för att ta tag i min löpträning nu på riktigt! Jag har aldrig tyckt att det är så värst kul att vara ute och springa, men det är ändå något jag verkligen vill göra. De 2 anledningar till att jag vill springa mer är:

  1. Det är oerhört hälsosamt!
  2. Jag vill gå ner några kilo i vikt!

Att jag tänker negativt om löpning kommer knappast få mig mer motiverad. Så jag ska snart lägga upp ett seriöst jogging schema med hur mycket jag ska springa och sen bara göra det! Jag tror och hoppas att jag kommer börja uppskatta löpning mer och mer om jag bara gör det lite mer frekvent.

löpning

Köpa löpband?

Ett problem jag dock insett är att det snart är vinter… Jag är en sån som verkligen hatar vinter och kyla. Tanken på att springa utomhus i den värsta vintern känns nästintill otänkbar. Och jag ogillar också att springa på löpband på gymmet. Det är trångt, svettigt och oftast upptaget ändå… Så jag planerar att köpa ett löpband själv och ha i min stora lägenhet. Jag har googlat en del och hittade denna sidan om löpband. Det verkar som man kan få ett bra band för runt 7-10 tusen. Det är ju dyrt, men samtidigt hade det varit sååå bekvämt. Modellen jag är mest intresserad av är Abilica Trex 7.

Intervallträning

Förutom klassisk jogging ska jag nog testa på lite intervallträning. Det tror jag skulle passa mig ganska bra då jag gillar när det händer saker snabbt. Det är även kul att pusha sig hårt, jag brukar känna mig väldigt ”i stunden” då. Jag minns när vi hade back intervall träning i gymnasiet. Vi sprang upp och ner för en skidbacke under varma vårdagar. Det var ganska extremt och jobbigt, men samtidigt fann jag ett stort nöje i det.

Ska försöka pilla ihop ett träningsschema snart. Nu ska jag möta upp Emma för ett gympass! Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *